Yleiset ohjeet

(Ohjeet poimittu ja vapaasti käännetty täältä, joten näissä ohjeissa voi olla poikkeamia alkuperäiseen ohjeistukseen verrattuna)

Kielletyt ruoka-aineet dieetillä (ellei toisin mainita):

  • Vehnätuotteet kaikissa muodoissa (leivät, pastat, kakut, keksit ja muut, jossa valmistukseen käytetty vehnää. Ainoa sallittu vehnä on idätetty vehnänverso)
  • Maissituotteet kaikissa muodoissa (maissi kokonaisena,  popcornit, tortillat, polenta jne.)
  • Maitotuotteet kaikissa muodoissa (maito, juusto, raejuusto, jogurtit jne. Huonoin vaihtoehto on maitotuotteet, jotka ovat rasvattomia)
  • Soija-tuotteet (tofu, miso, soijaa sisältävät tuotteet)
  • Kofeiini-tuotteet (kahvi, colajuomat, tee)
  • Sokeri
  • Alkoholi
  • Kuivatut hedelmät 
  • Hedelmämehut
  • Keinotekoiset makeutusaineet (ainoat sallitut on Xylitol, Stevia ja Truvia)
  • Rasvattomat dieetti-tuotteet ("fat-free")

Dieetti perustuu kolmeen sykliin, joita noudatetaan yhden viikon aikana. Laihdutusviikkoja kertyy kaiken kaikkiaan neljä.

Vaihe 1
Paljon hiilihydraatteja ja hedelmiä (päivät 1 ja 2, eli maanantai ja tiistai)

Vaihe 2

Paljon proteiinia ja vihanneksia (päivät 3 ja 4, eli keskiviikko ja torstai)

Vaihe 3

Kaikkia edellä mainittuja sopivasti + hyviä rasvoja ja öljyjä (päivät 5, 6 ja 8, eli perjantai, lauantai ja sunnuntai)

Mitä enemmän sinulla on tiputettavaa, sitä isompia annoskokojen tulee olla (annoskokoja pienennetään sitä mukaan, kun painonpudotettavaa on vähemmän - ei siis päinvastoin kuin laihdutuksessa useimmiten ajatellaan. Tämä auttaa ylläpitämään aineenvaihduntaasi.)

Laihdutus suositellaan aloittamaan maanantaisin (jokaisen laihduttajan suosikkipäivä!), koska kolmas vaihe on hieman vapaampi ja ajoittuu viikonlopulle, jolloin yleensä repsahduksetkin helpommin sattuu. Tarkoitus ei kuitenkaan ole repsahtaa, vaan sallia itselle hieman löysempi syömistahti, kuitenkin dieetin puitteissa. Esimerkiksi viikonloppuna on sallittua nauttia hyviä pähkinöitä!

Annoskoot laihduttajalle

Ensiksi sinun pitää asettaa tavoitepaino. Jos sinulla on 0-9 kg pudotettavaa, voit katsoa suoraan annosten kokoja listattuna eri päiville. Muutoin käytä kerrointa, joka on mainittu pudotettavan määrän kohdalla:

  • 0-9 kg - ruoka-annoskoko x1
  • 10-19 kg - ruoka-annoskoko x 1,5
  • 20-29 kg - ruoka-annoskoko x 2
  • 30-39 kg - ruoka-annoskoko x 2,5
jne.

Kun tiputat painoa, tarkista ruoka-annoksen koko taulukon mukaisesti ja muuta syömisiä kun tavoitepaino lähestyy. Esimerkiksi oma lähtöpainoni on 77kg ja tavoitepainoni on 65kg, joten tiputettavaa minulla on 12kg. Ensimmäisen kolmen (3) pudotettavan kilon aikana voin syödä annoksia 1,5-kertaisesti. Kun pudotettavaa on enää 9 kg tai alle, syön annoksia tämän jälkeen 1-kertaisesti.

Ohjeet kasvissyöjille


  • Vaihe 1 ja 3 - Lihatuotteet voi korvata palkokasveilla
  • Vaihe 2 - Käytä kananmunaa. Jos olet vegaani, voit ohittaa soija-rajoituksen käyttämällä GMO-vapaata tofua tai tempehiä. Painonlasku voi hidastua, mutta vältä kuitenkin soijan käyttöä 1- ja 3-vaiheissa


(englanninkielisistä ohjeista voit lukea myös gluteenittomaan ruokavalioon sopivat ohjeet)

Jos pudotettavaa on vielä 28 päivän jälkeen, voit jatkaa 28-päivän sykliä perään tai niin monta viikkoa kuin koet tarpeelliseksi saavuttaaksesi painon.

Kun olet saavuttanut tavoitepainon

  • Vältä ruokia, joiden sisältöä et ymmärrä. Lue siis ainesosaluettelo tuotteesta ja jos havaitset termejä joita et tunne, et myöskään tarvitse niitä. 
  • Vältä myös rikastettuja leipiä ja pastoja.
  • Hillitse myös kofeiinin, gluteenin, maissin, soijan, sokerin, alkoholin ja prosessoidun ruoan käyttöä - voit sallia näitä itsellesi erityisinä päivinä, kuten esimerkiksi juhlissa ja pyhinä.
  • Pyri syömään orgaanisia ruokia.
  • Syöä aina 30 minuutin sisällä heräämisestä.
  • Syö kolme ateriaa ja kaksi välipalaa päivässä.
  • Hyödynnä kasvukausia - syö kesällä tuoreita vihanneksia ja talvella juureksia
  • Tee juhlapäivistä, kuten joulusta, synttärijuhlista jne. erityisiä päiviä - nauti silloin ruuasta monipuolisemmin.
  • Suunnittele monen päivän ruuat mahdollisimman pitkälle - tee viikon ruokalista etukäteen ja noudata sitä.
  • Pidä terveellisiä välipaloja saatavilla.
  • Tee isoja annoksia kerralla ruokaa ja pakasta pienempiin annoksiin.
  • Juo joka päivä vettä pari-kolme litraa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti